Home made oreo.
HMMMM.
Een makkelijk recept.
Het deeg moest minimaal 2 uur in de koelkast.
Maar heb ik maar een half uur gedaan,
en dit ging prima ;-)
Dus voor een snelle lekkere traktatie bij de koffie
of thee zijn deze zeer geslaagd ;-)
Voor het deeg:
200 gram koude boter.
100 gram poedersuiker
1 zakje vanille suiker
1 eidooier
zout
275 gram bloem en een beetje (voor het uitrollen)
30 gram cacao
Voor de vulling:
150 gram zachte boter
150 gram poedersuiker
merg uit vanille stokje
spuitzak met klein rond spuit mondje
of zakje met puntje er af geknipt.
Het deeg maak je zo:
Boter in blokjes met de vanille suiker en poedersuiker eidooier en snufje
zout mengen.
Zeef de 275 gram bloem en de cacao er over en kneed door
tot een zacht deeg.
Pak het in vershoudfolie en leg het tenminste twee uur in de koelkast
Verwarm de oven voor op 200 graden.
En bak ze op een bakblik met bakpapier
in 10a12 minuten gaar.
Ik heb een 5 cm uitsteker gebruikt en ze ongeveer
4a5 millimeter dik gerold.
(ik vond home made leuk
maar je kan er voor het bakken
in stempelen wat je zelf leuk vindt)
Voor de crème:
Meng de poedersuiker boter en merg van vanille stokje
Meng het toto een mooie crème.
doe dit op 1 afgekoeld koekje en druk hier een ander op.
En zo heb je :
overheerlijke
HOME MADE OREO
koekjes.
Snoep smakelijk :-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten